Вiкно життя

В пологовому будинку № 7 відкрилося «Вікно життя» для відмовних дітей

 

Друге «Вікно життя» відкрилося в Одесі на вулиці Космонавтів. Сьомий пологовий будинок стане місцем порятунку малюків, яких з якихось причин вирішили залишити їх батьки. Медики стверджують - така практика визнана у всьому світі і є необхідністю в наш час.

Марина Каштальян, заступник начальника Управління охорони здоров'я Одеської міськради: це можливість дати шанс маленькій дитині на здорове життя. Як ми знаємо, ще залишаються випадки залишення дітей у парках, скверах, навіть на смітниках. Життя дитини безцінна, тому ми відкриваємо «Вікно життя» в лікувальній установі.

Процедура передачі дитини на піклування держави дуже проста. Немовляти залишають прямо в віконці пологового будинку, після чого його забирає черговий медперсонал. В цьому випадку за залишеного дитини його батьки не несуть ніякої юридичної та кримінальної відповідальності.

Москаленко Т.Я., головлікар пологового будинку № 7: жінка, яка зважилася на такий крок, залишає тут дитину і йде. Віконце відкривається, на другому поверсі спрацьовує звукова і світлова сигналізація. Сюди спускається доктор і медсестра і роблять все, що необхідно: якщо потрібно лікувати, то лікують, якщо ні, то відправляють і так далі.

У разі якщо батьки одумаються і вирішать повернути свого немовляти в сім'ю, вони можуть протягом двох місяців звернутися в пологовий будинок і, пройшовши відповідні процедури по доведенню батьківських прав, відновити своє право на виховання малюка.

 

Посилання на джерело матеріалу «Вікно життя»

Додаткова інформація